Informatie over het coronavirus en koorts

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie en de CDC/ECDC is het coronavirus (COVID-19), dat in de stad Wuhan (in de provincie Hubei in China) is ontstaan, nu tot wereldwijde noodsituatie verklaard en de situatie verandert elke dag.

Als internationaal, toonaangevend thermometermerk, dat ook wordt aanbevolen door huisartsen en kinderartsen, bevindt Braun zich in de juiste positie om praktische informatie over de detectie van koorts te geven.

  • Een van de symptomen van COVID-19 is koorts (meestal met een temperatuur hoger dan 38,6 °C of 101,5 °F). Andere symptomen zijn hoesten en kortademigheid. Symptomen van COVID-19 kunnen zich 2 tot 14 dagen na blootstelling voordoen. Koorts is een van de symptomen van COVID-19 en dus blijft de thermometer een goede manier om regerings- en gezondheidsinstanties, de douane en luchtvaartmaatschappijen te helpen bij het identificeren van besmette reizigers.
  • Als bedrijf dat is gespecialiseerd in geavanceerde koortsdetectie wordt de thermometertechnologie van Braun in ziekenhuizen over de hele wereld gebruikt. De Braun ThermoScan®-oorthermometer is het nummer één thermometermerk en het meest gebruikt en aanbevolen door artsen in Europa.* Klik hier voor meer informatie over de Braun ThermoScan®-oorthermometer.
  • Iedereen die in gebieden is geweest waar gevallen van besmetting met het COVID-19-coronavirus zijn gemeld, moet op de hoogte zijn van de symptomen van dit virus en meteen een arts raadplegen bij de eerste tekenen van ziekte.

Gezondheidswebsites over het Coronavirus COVID-19 Wereldgezondheidsorganisatie: https://www.who.int/